Президент Росії Володимир Путін зазначає, що фактор військового стримування відіграє вагому роль у світі, тому Росія має намір продовжувати зміцнювати свої збройні сили.

Про це він сказав на розширеному засіданні колегії Міністерства оборони РФ.

«Росія послідовно виступає за вирішення всіх міжнародних і регіональних проблем виключно мирними, дипломатичними засобами. Але треба прямо сказати, що фактор військового стримування відіграє досить вагому роль», - сказав Путін.

За його словами, непросто складається ситуація в деяких регіонах світу. Триває збройне протистояння в деяких країнах Близького Сходу. В наступному 2014 році виведення міжнародних сил з Афганістану може не тільки ускладнити стан справ у цій країні, але і створити значне поле нестабільності в сусідніх державах Центральної Азії, що безпосередньо зачіпає національні інтереси РФ, повідомляє «УНІАН».

Він підкреслив, що більшість провідних країн активно модернізують свої військові арсенали, вкладають величезні кошти у розробки перспективних систем озброєння, побудованих в тому числі на технологіях нового покоління, на нових принципах. Не припиняються спроби порушити, розмити стратегічний баланс, насамперед вони пов'язані, звичайно, з планами будівництва протиракетної оборони США, в тому числі і в європейському сегменті, зазначив він.

Також Путін повідомив, що за підсумками других командно-штабних навчань із застосування стратегічних ядерних сил можна говорити про надійність ядерного щита Росії.

При цьому він нагадав, що відновлено постійну присутність ВМФ в акваторії Середземного моря. За рік інтенсивність походів всіх чотирьох флотів РФ у Світовому океані зросла майже в 3 рази, збільшилася і кількість регулярних польотів дальньої авіації.

Путін повідомив, що в 2014 році в Збройні сили повинні надійти понад 40 сучасних міжконтинентальних балістичних ракет, більше 210 літаків і вертольотів, понад 200 одиниць бронетехніки. На бойову вахту заступлять атомні ракетоносці «Олександр Невський» та «Володимир Мономах», а склад орбітального угруповання поповниться 6 новими супутниками.

За його словами, особливу увагу буде приділено розгортанню інфраструктури та військових частин в арктичному напрямку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279