Статистика останніх днів на депозитному ринку показує, що ситуація під контролем Національного банку України.

Таку думку в інтерв'ю телеканалу «БТБ» висловив директор Головного управління роздрібного бізнесу «Правекс-Банку» Тарас Кириченко.

«Я думаю, що хвилюватися не варто. Україна проходила через багато подій за останні роки, і Національний банк разом з банківською системою показували, що ситуація керована і під контролем. Сьогоднішня статистика і ситуація останніх днів показує, що вона набагато простіша і краща, ніж це було раніше», - зауважив він.

Експерт підкреслив, що сьогодні вклади можна без проблем приносити і забирати.

Кириченко також висловив запевнення, що внаслідок вигідності банківських депозитів їх відтоку не повинно статися.

«Депозит сьогодні є універсальним способом заощадження і накопичення грошей. По-перше, ставки досить привабливі, я б навіть сказав, дуже високі. По-друге, ніяких прибуткових податків з них громадянам платити не потрібно. Це набагато більш стабільний, спокійний, ліквідний інструмент, ніж інвестиції в нерухомість або куди-небудь. Депозити будуть тільки зростати. Цей рік був плідним для банківської системи, люди приносили гроші і фактично ми не бачили відтоків, ні один з кварталів не був негативним», - додав фінансист.

Коментуючи перспективи кредитного ринку, банкір звернув увагу, що ліквідність банківської системи становить близько 23 мільярдів гривень.

«У нашому банку надлишкова ліквідність близько 500-600 мільйонів, її ми намагаємося спрямувати на кредитування реального сектора. В інших іноземних банках ситуація з ліквідністю абсолютно стабільна. А це головне для банківської системи», - додав Кириченко.

У зв'язку з цим він спрогнозував, що тенденція зростання кредитування не тільки збережеться, але і прискориться.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125