Столична влада пропонує учасникам акції, які розташовані в Київській міськдержадміністрації, організувати «відпочинок» в інших будівлях.

Про це повідомив голова КМДА Олександр Попов в інтерв'ю журналістам після засідання колегії КМДА, яке відбулося в приміщенні Подільської райдержадміністрації.

За словами Попова, він доручив своїм представникам провести переговори з учасниками акції.

«Що стосується мітингувальників, то це питання може обговорюватися (щодо можливості їх подальшого перебування в будівлі КМДА. - Ред.). До речі, у нас були пропозиції про можливості організації їхнього відпочинку в інших будівлях. Це питання відкрите», - сказав Попов.

На запитання, які саме будівлі пропонуватиме міська влада, голова КМДА відповів: «Я не буду зараз коментувати це питання. Я доручив своїм помічникам, яких уповноважив вести переговори, озвучити це питання. Вони озвучувалися, але відповіді на це не було», повідомляє «УНІАН».

На запитання журналістів, коли він особисто планує прийти в гості до мітингувальників, Попов відповів: «Ми прийдемо туди на роботу. Будемо працювати, як тільки буде можливість».

Він зазначив, що на сьогодні в адміністрації ніхто не працює.

Також голова КМДА відмовився повідомити, де на сьогодні обладнані робочі місця співробітників міськадміністрації.

Водночас Попов зазначив, що будівля КМДА та Київради має використовуватися за призначенням.

«Ми сьогодні маємо в цьому плані навіть підтримку європейського співтовариства, думки різних представників, наприклад, посольств різних країн, які чітко говорять, що вони не підтримують блокування адмінбудівель, а тим більше їх захоплення. Тому я переконаний, що ми повинні, перш за все, забезпечити порядок, закон», - сказав Попов.

За його словами, якщо з точки зору виконання закону будуть розглядатися і дії влади, і дії опозиції, то відбудеться діалог, який приведе до позитивного результату.

Нагадаємо, у Києві з 21 листопада проходять багатотисячні акції.

1 грудня активісти євромайдану увійшли в Будинок профспілок і будівлю Київської міської державної адміністрації, де перебувають і досі.

5 грудня працівники виконавчої служби оголосили мітингувальникам рішення Шевченківського районного суду Києва, яке зобов'язує їх добровільно покинути приміщення КМДА і Будинок профспілок.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124