Колегією суддів Апеляційного суду Житомирської області засуджений колишній голова сільської ради Любарського району до 3 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавленням права займати певні посади за отримання хабара у розмірі 9 тис. гривень. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю МВС України.

З метою вирішення власних матеріальних потреб, чоловік вимагав гроші від представника підприємства за винесення рішення виконкому сільської ради про право власності на земельні ділянки та господарські споруди в одному з сіл.

Насправді жодного засідання виконавчого комітету сільської ради, де розглядалось зазначене питання, не відбувалося, а наданий за «благодійну допомогу» документ фактично виявився підробленим.

Таким чином, 52-річний чоловік обвинувачувався у видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366) й отриманні хабара у великому розмірі (ч. 3. ст.368).

Як було встановлено в ході досудового слідства і підтверджено під час судового розгляду, колишній голова сільської ради протягом вересня кілька разів зустрічався з представником підприємства і вимагав 10 тисяч гривень за винесення відповідного рішення. Зрештою сторони зійшлися на ціні в 9000 гривень, які вимагач отримав по черзі: тисячу як аванс і 8000 гривень - після підготовки документа. Після передачі другого траншу підозрюваного затримали.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117