Лідер КФПР Геннадій Зюганов пропонує змінити посла Росії в Україні Михайла Зурабова, оскільки його діяльність неефективна. Про це Зюганов сказав під час обговорення проекту заяви «Про ситуацію в Україні» у російській Держдумі.

«Ми повинні пам'ятати про те, що наше посольство в Україні працює слабко. Я був просто обурений, коли призначали туди Зурабова. Я тоді сказав, що це людина, яка займалася у нас пенсійними реформами, яка стала загальною назвою, яка ніколи не говорила і не говоритиме українською мовою», - заявив Зюганов.

На його думку, виникає запитання, чому саме цю людину направили зміцнювати інтереси Росії в країну, без якої ми не можемо ефективно розвиватися і впевнено дивитися у майбутнє».

«Зараз відбувається цей конфлікт, важкі події. Замість того, щоб приїхати сюди, там (в Україні. - Ред.) виступити, викласти свою позицію до братської країни, ми не бачимо, не чуємо і не знаємо», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

За словами Зюганова, КПРФ готова запропонувати свою кандидатуру на посаду посла РФ в Україні, який говорить по-українськи і добре відомий в Україні. При цьому він не уточнив, кого конкретно його партія хотіла б бачити як посла. «Кадрова робота у цьому напрямі потребує досконалості», - підкреслив він.

У свою чергу голова партії «Справедлива Росія» Сергій Миронов підкреслив, що Україна - братська країна, але сьогодні не чути голос посла РФ в Україні. Він зазначив, що в ситуацію в Україні активно втручаються європейські політики.

«Ми в черговий раз програємо в інформаційному полі, програємо з точки зору того, що відбувається на цьому самому Майдані. Ми там бачимо дуже різних політиків, колишніх якихось президентів з політичним присмаком, дуже багато єврокомісарів, але ми абсолютно не чуємо голос нашого посла. Ви чули хоч одну заяву Михайла Зурабова? Тиша цілковита, ніби там все чудово», - заявив Миронов.

Нагадаємо, Зурабов був призначений послом в Україні замість Віктора Черномирдіна на початку серпня 2009 року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3663