Організатори євромайдану, які захопили будівлю Київської міськадміністрації і розмістили там безліч людей, піддають їх здоров'я серйозному ризику. Про це пише у своєму блозі Алла Шлапак, голова постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики.

Як повідомила депутат, вона прибула до будівлі КМДА на прохання колег-депутатів, щоб оцінити рівень медичного забезпечення для учасників масових акцій. Про їхнє здоров'я - робить висновок Шлапак - організатори євромайдану і захоплення будівлі КМДА зовсім не подбали.

«Чому організацію охорони здоров'я кинуто напризволяще? Зрозуміло, що більш пріоритетними є пікетування, мітинги і демонстрації. Але надворі не червень! Надворі грудень, і мінусова температура! І тисячі людей, які проводять по кілька годин на морозі, більш уразливі і ризикують отримати, як мінімум, застуду. Не кажучи вже про інфекції, які передаються повітряно-крапельним шляхом. А в умовах постійного великого скупчення людей, як це відбувається в будівлі КМДА, цей ризик зростає в рази - це майже те ж саме, що кілька днів поспіль перебувати в переповненій маршрутці», - звертає увагу Шлапак.

За її словами, ситуацію частково рятують лікарні, що знаходяться поруч, працюють у штатному режимі і надають медичну допомогу тим, хто її потребує. Водночас, за словами фахівця, організатори політичних акцій не подбали про те, щоб захистити людей, що перебувають в будівлі КМДА, від хвороб, які можуть принести туди безхатьки, які почали масово стягуватися у центр столиці в пошуках безкоштовної їжі та одягу.

«Крім ризику отримати банальне ГРЗ чи грип, на сьогодні існує загроза підхопити в будівлі Київради ще й туберкульоз, адже ніхто не може дати гарантій, що в залі не знайдуться його носії. В першу чергу я маю на увазі осіб без певного місця проживання, які масово потягнулися в бік Майдану Незалежності. І я дуже сумніваюся, що так складно відрізнити студента від того «революціонера», який останні п'ять-сім років «боровся» за євроінтеграцію України, збираючи порожні пляшки і палички Коха в районі вокзалу», - пише у своєму блозі Шлапак.

Вона порекомендувала організаторам революційного штабу в будівлі КМДА хоча б забезпечити людей одноразовими масками, щоб знизити ризик масових захворювань поширення інфекцій серед демонстрантів.

Як повідомлялося раніше, на майдані вже було знайдено мертвим одного чоловіка, що страждав від відкритої форми туберкульозу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109