Новгород-Сіверський райвідділ управління Міністерства внутрішніх справ у Чернігівській області минулого тижня затримав 6 браконьєрів за незаконний вилов риби на 780 тис. гривень, повідомили в прес-центрі УМВС в Чернігівській області.

Міліції про промисел браконьєрів повідомили місцеві жителі, які були впевнені в тому, що зловмисників покриває рибохорона.

В результаті міліція на річці Судость (притока Десни) неподалік від прикордонного селища Грем'яч затримала шістьох жителів Новгород-Сіверського, а також прилеглих сіл.

У них вилучено гумовий човен, стометровий невід з дрібними вічками.

Згодом міліція встановила, що браконьєри видобули близько 600 кг риби, серед якої переважали верховодка, плотва і окунь, причому серед улову не було ні однієї дорослої особини.

«Спільними зусиллями громадськості, працівників райвідділу та місцевого пункту водної міліції було встановлено кількість знищеної молоді риби, яка перевищила 44 500 штук. Збиток природі Придеснянського краю оцінено у понад 780 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

Проти правопорушників порушено кримінальне провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом), яке передбачає покарання від великого штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169