У зв'язку з ускладненням погодних умов на всіх основних напрямках руху до міста Києва (Чернігівському, Харківському, Обухівському, Одеському, Житомирському та Ковельському) підготовлено 57 стоянок для відстою транспорту в межах Київської області. Як повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій, також передбачено залучити 24 автомобільних тягача на цих напрямках.

Крім того, додатково ці напрямки посилені важкою інженерною технікою Міноборони і ДержНС України.

Водночас передбачено залучити 48 автомобільних тягачів на заздалегідь визначених ділянках доріг в регіонах, де прогнозується ускладнення руху.

Згідно з повідомленням, для забезпечення сталого руху на автошляхах у західному, північному і центральному регіонах Міністерство оборони, МВС та Укравтодор ДержНС здійснюють постійний моніторинг ситуації і організували чергування автотягачів на основних гірських перевалах Карпат. До чергування залучено 12 одиниць техніки.

Як зазначають у службі, розроблено алгоритм спільних дій ДержНС, Збройних Сил України та Укравтодору для забезпечення сталого руху автотранспорту при ускладненні погодних умов. Оперативна група Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснює координацію всіх залучених сил.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій переконливо радить громадянам в період ускладнення погодних умов утриматися від поїздок власним автотранспортом і не планувати поїздок автобусним сполученням. Водіям слід мати на автомобілях снігову лопату, трос, термос з чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі і достатній запас палива для можливості зігрітися в разі потрапляння в сніговий замет. При виборі маршруту руху пріоритет радять надавати дорогам державного значення, наголошується в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

84