Міжнародний валютний фонд пішов назустріч Україні в питанні формування тарифної політики, і реального прогресу в переговорах щодо надання кредиту можна очікувати протягом найближчого тижня - двох.

Про це міністр доходів та зборів України Олександр Клименко заявив в інтерв'ю телеканалу «1+1».

«Що стосується МВФ, то наші позиції сьогодні у сфері тарифної політики, бюджетної та монетарної політики дуже сильно зблизилися. Сьогодні надійшов позитивний сигнал від МВФ, і ми готові закінчувати переговори та отримувати кредити», - сказав Клименко.
При цьому він уточнив, що зближення позицій відбулося і з питання необхідності підвищення тарифів для населення, на чому наполягає МВФ.

«Це конкретно стосується нашої тарифної політики, і той механізм, про який ми говоримо, в сенсі, не піднімати зараз тарифи - ми перебуваємо на стадії переговорів, і нас сьогодні чують. Ми сьогодні максимально зближаємося, і, думаю, реальні кроки руху буде вже видно протягом тижня-двох - ми вже зможемо бачити реальний прогрес», - заявив Клименко.

Як раніше повідомляв ForUm, українська сторона готова відновити переговори з Міжнародним валютним фондом при досягненні компромісу в поставлених Фондом умовах.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що Міжнародний валютний фонд у видаванні кредитів керується застарілими економічними і монетарними підходами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1293