Президент України Віктор Янукович у телефонній розмові запевнив генерального секретаря ООН Пан Гі Муна в тому, що для розрядки ситуації в країні «розпочнуть консультації».

Про це повідомили в прес-службі всесвітньої організації, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За інформацією прес-служби, в ході бесіди генсек ООН Пан Гі Мун висловив глибоку стурбованість з приводу ситуації в Україні та закликав до мирного діалогу, щоб розрядити політичну напруженість у країні.

Як повідомляв ForUm, вчора, 8 грудня, опозиційні лідери запропонували учасникам протестів зайняти весь урядовий квартал. Зокрема, під Кабміном почали встановлювати намети. На вулиці Інститутській встановили два великі намети, які повністю перекрили рух вулицею. Крім того,встановили намети навпроти Будинку офіцерів.

Активісти заблокували вулиці в центральній частині, де ставлять намети. Так, перекрито рух автотранспорту на перехрестях вулиці Інститутської й Банкової, Липської, Кловського узвозу, також перехрестя Лютеранської і Банкової, Лютеранської та Круглоуніверситетської, а також Шовковичної та Богомольця, перекрито вулицю Грушевського і Кріпосний провулок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

457