Уряд України і опозиція схвалили план Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда зі спостереження за розслідуванням обставин зіткнень у Києві. Про це повідомляє офіційний сайт Ради Європи.

Як наголошується в повідомленні, «перебуваючи вчора в Києві, Генеральний секретар Ягланд запропонував створити експертну консультативну групу для нагляду за розслідуванням, що складається з трьох представників, по одному від опозиції, уряду і міжнародного співтовариства відповідно. До складу групи увійде визнаний на міжнародному рівні експерт від Ради Європи», повідомляє «УНІАН».

«Пропозиція була прийнята трьома основними опозиційними партіями. В ході телефонної розмови, що відбулася в четвер увечері, прем'єр-міністр України Азаров також підтвердив свою згоду з пропозицією генерального секретаря», - йдеться в повідомленні Ради Європи.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

У Києві мітингувальники, крім акції на Майдані Незалежності, пікетують Кабмін, Верховну Раду, міністерства.

Крім того, під контролем мітингувальників знаходяться будівлі КМДА та Будинку профспілок.

Нагадаємо, службове розслідування по розгону «Беркутом» євро майдану 30 листопада практично завершено.

Заступник генерального прокурора України Анатолій Пришко заявляє, що в рамках розслідування кримінальної справи про перевищення повноважень працівниками міліції під час подій на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада нікого не затримували, підозрюваних також немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1248