Міністр соціальної політики Наталія Королевська доручила Пенсійному фонду забезпечити контроль за перерахунком пенсій. Про це, як передає кореспондент Forum'у, вона заявила під час селекторної наради.

«З 1 грудня поточного року в результаті підвищення прожиткового мінімуму відповідним чином зросли і пенсії. Середній розмір пенсії на 1 грудня досяг 1525 грн, це на 41 гривню більше, ніж у попередньому місяці», - зазначила вона.

При цьому міністр доручила Пенсійному фонду забезпечити контроль за перерахунком пенсій, щоб не виникало ніяких помилок і скарг щодо недоотримання кимось коштів.

Королевська підкреслила, що всі пенсії виплачуються своєчасно. «Вже розпочато виплату пенсій за грудень. Станом на 5 число цього місяця, профінансовано 7 млрд 700 млн грн, або понад 17% від місячної потреби. У цілому в грудні на виплату пенсій буде спрямовано 21 млрд 400 млн грн», - повідомила вона.

За словами міністра, вчора завершилася виплата військових пенсій за грудень. «Витрати у нас склали 1 млрд 449 млн грн», - зазначила Королевська.

Також вона повідомила, що за 9 місяців поточного року Пенсійним фондом було виплачено пенсій на суму 227 млрд грн. «Це на 15 млрд 300 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2012 року», - підсумувала міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович заявив, що у 2014 році в Україні не буде пенсій менше 1000 гривень.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169