Опозиція ігнорує питання щодо того, що буде підписано і чи дає підписана Угода перспективи членства в Європейському союзі. Таку думку висловили політологи Київського центру політичних досліджень і конфліктології.

Експерти констатують, що протягом тижня набір заяв і вимог опозиції змінювався.

Так, до Вільнюського саміту вони вимагали безумовного підписання Угоди про асоціацію та відставки уряду Азарова. Вимоги імпічменту провідні опозиційні політики не висували.

Після саміту, на їхню думку, додалася вимога перевиборів парламенту, але ініціатива повернення парламенту старих повноважень висувається тільки екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

«Лідери опозиційних партій говорять про президентські вибори, однак застереження про можливість висунення єдиного кандидата у першому турі належить, знову ж таки, Луценку і Кличку. Останній має на увазі себе. Втім, питання президентства гранично адаптоване до порядку денного - нібито тільки новий президент зможе реалізувати євроінтеграційну мрію», - зазначають політологи.

Зокрема, за їхніми словами, і до, і після саміту опозиція апелює, в основному, до Президента, але просить його, ні багато, ні мало, віддати владу.

«Точно так само в принципі ігнорується питання щодо того, що підпишуть і чи дає підписана Угода перспективи членства в ЄС - асоціація прирівнюється до євроінтеграції», - резюмують вони.

Нагадаємо, що раніше політичний експерт Євген Магда заявив, що лідери УДАРу, «Батьківщини» і «Свободи» експлуатують протестні настрої українців, присутніх на євромайдані, у власних політичних цілях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

447