Помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд 5 грудня відвідає Київ для участі в нараді керівників зовнішньополітичних відомств країн ОБСЄ. Про це повідомляє прес-служба держдепартаменту.

Вона також розраховує зустрітися з офіційними особами, парламентськими лідерами і представниками громадянського суспільства. Разом з нею на зустрічі ОБСЄ буде присутній помічник держсекретаря у справах Південної і Центральної Азії Ніша Бісуол.

Перед поїздкою в Київ Нуланд супроводжуватиме держсекретаря США Джона Керрі на нараді глав зовнішньополітичних відомств країн НАТО в Брюсселі 3-4 грудня, а потім у його поїздці в Молдову. Американські дипломати мають намір обговорити в Кишиневі двосторонні відносини і рух Молдови «у напрямку євроінтеграції».

На 6 грудня у помічника держсекретаря США заплановані зустрічі в уряді Грузії і з лідерами опозиції.

А 8-10 грудня помічник держсекретаря США відвідає з візитом Москву, де обговорить з високопоставленими представниками російського уряду питання двосторонніх відносин і глобальні проблеми.

Нагадаємо, секретар Державного департаменту США Джон Керрі скасував візит в Україну для участі в засіданні Ради міністрів закордонних справ Організації з безпеки і співробітництва в Європі 5-6 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142