Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов обурений заявами про нібито відправлення до Києва кримського підрозділу «Беркут», повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

«Заява Москаля (народний депутат Геннадій Москаль. - Ред.), що мною нібито були дані команди про відправку кримського «Беркута» у Київ - нахабна й образлива брехня. Саме такого роду «кадри», як Москаль, можна з повним правом назвати дешевими клоунами. Ми, на жаль, спостерігаємо, як офіцер перетворюється в навколополітичного паяца. Виконавча влада в регіонах не має ніяких законодавчих повноважень віддавати будь-які накази або розпорядження структурам Міністерства внутрішніх справ, незалежно від місця їх дислокації. Тому заяви, озвучені Москалем, як мінімум можна назвати маренням», - заявив Могильов.

Нагадаємо, у Кримському територіальному командуванні внутрішніх військ МВС України заявили, що військовослужбовці не брали участь у розгоні євромайдану в Києві у ніч на суботу і знаходяться в місцях постійної дислокації.

За повідомленнями українських і кримських ЗМІ, в розгоні євромайдану в Києві, у тому числі брав участь і кримський «Беркут», про що свідчать численні відео і фотографії, розміщені в Інтернеті, на яких видно, що автобуси, на яких приїхав «Беркут», мають кримські номери, а багато хто з працівників спецпідрозділів, які розганяли акцію на Майдані в Києві, на формі мали зображення прапора АР Крим.  

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235