Віце-прем'єр Олександр Вілкул переконаний, що європейський шлях України буде продовжено і підписання Асоціації відбудеться з урахуванням національних інтересів України.

«Шлях України - європейський, і наші очі дивляться в Європу. Я впевнений, що Україна підпише Асоціацію з Євросоюзом, але не підпише із зав'язаними очима, а підпише з урахуванням своїх національних інтересів», - сказав він.

Віце-прем'єр зазначив, що Угода має створити нові можливості для розвитку економіки країни. Це можливо як за рахунок розширення збуту української продукції на нових європейських ринках, так і за рахунок зміцнення позицій України на традиційних ринках. Для цього будуть проведені переговори із залученням трьох сторін: України, ЄС і МС. Нагадаємо, що раніше Володимир Путін і Ангела Меркель підтвердили готовність вести переговори.

«Підписуючи Угоду про асоціацію, ми повинні досягти чіткої домовленості щодо всіх відкритих питань. Тому що може статися так, що перспектива може бути з одного боку дуже віддаленою, а з іншого боку втрати будуть сьогодні. Нам необхідно буде дивитися в очі мільйонам селян, пенсіонерів, робітників, лікарів і вчителів, якім не буде за що платити заробітну плату, якщо зупиняться ті підприємства, які сьогодні працюють на наші традиційні ринки», - сказав Вілкул.

Коментуючи ситуацію з перенесенням підписання, віце-прем'єр зазначив: «Ви можете мене запитати, а чому, якщо така ситуація, влада не била на сполох місяць тому і не казала, що є такі проблеми? Так от, я відповім. Весь цей час, всі ці місяці йшли напружені переговори. Саме з цим пов'язані візити і Президента, і членів уряду у Європу та Росію. Так, переговори до кінця не закінчені. Але я впевнений, що вони будуть завершені, і ми підпишемо Асоціацію якнайшвидше».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252