Банківська система України зараз стійка до макроекономічних змін, а курс гривні навряд чи зазнає істотних змін, йдеться в оприлюдненому сьогодні повідомленні агентства Fitch Ratings.

«На думку Fitch, зараз (банківський. - Ред.) сектор повинен бути більш стійкий до будь-яких негативних макроекономічних змін, ніж у 2008 р. Така думка базується на рекапіталізації сектору за останні п'ять років, більш зрілих кредитних портфелях банків і більш низькому зовнішньому боргу. Крім того, знижується частка валютного кредитування (36% наприкінці 3 кв. 2013 р. порівняно з 60% наприкінці 2008 р.), і протягом 2013 р. банки в цілому зменшили свої прямі валютні ризики за рахунок скорочення коротких відкритих валютних позицій», - сказано в повідомленні Fitch Ratings.

Як зазначають автори документа, банківська система може безболісно перенести коливання курсу гривні в межах 10-15%, хоча сценарій «падіння курсу не є базовим сценарієм Fitch», - зазначили аналітики агентства.

Нагадаємо, раніше низка експертів звинуватила агентство в упередженому та необ'єктивному аналізі стану економіки України, що пізніше знайшло відображення в некоректних макроекономічних прогнозах і явно занижених рейтингових оцінках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

356