Україна підтверджує наміри в найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на пленарному засіданні саміту «Східного партнерства», повідомляє кореспондент Forum'у з Вільнюса.

За словами Глави держави, Україна та ЄС вийшли на завершальний етап укладення Угоди. «Я переконаний, що це відкриє нову сторінку в розвитку Української Держави, переведе на якісно новий рівень наші відносини з ЄС та його країнами-членами. Я підтверджую наміри в найближчій перспективі підписати угоду», - акцентував він.

Янукович підкреслив, що Україна спільно з Європою вже більше шести років йде непростим курсом переговорів і пошуку компромісів. «На цьому шляху нам залишилося зробити лише кілька вирішальних кроків. Йдеться про підготовку передумов, які забезпечать максимальні результати від імплементації Угоди. Упевнений, що Україна і Євросоюз гідно пройдуть цей завершальний етап. Його головним завданням повинно бути здійснення програми спільних заходів, спрямованих на адаптацію економіки України до нових реалій», - сказав Президент.

Він звернув увагу, що Україна сьогодні має, в тому числі у зв'язку з новими торговельно-економічними обставинами, готуватися не тільки до своєчасної імплементації Угоди про асоціацію, але й до мінімізації негативних наслідків початкового періоду, які, безумовно, відчують на собі найменш захищені верстви українців.

«Це потребує нашої спільної роботи над програмою економічної допомоги Україні, яка дозволить здійснити підготовку до підписання Угоди. На нашу думку, така програма має стати результатом спільних зусиль України та ЄС. Упевнений, що в результаті цієї роботи будуть зняті існуючі суперечності, що дасть можливість підписати Угоду і рухатися по визначеному нами стратегічному шляху європейської інтеграції без серйозних втрат для національної економіки», - підсумував Янукович.

Нагадаємо, на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна і ЄС не підписали Угоду про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

564