28 листопада три українські футбольні клуби зіграли матчі п'ятого туру групового етапу Ліги Європи.

Так, київське «Динамо» програло бельгійському «Генку» з рахунком 1:3.

Українська команда відкрила рахунок на дев'ятій хвилині зусиллями Андрія Ярмоленка. Господарі досить швидко відігралися після точного удару форварда Йєллє Воссена. А в кінці першого тайму протягом трьох хвилин бельгійці «вистрілили дуплетом» - голи на рахунку півзахисника Беннарда Яо Кумордзи і нападника Бенджаміна де Кеулаера.

«Динамо» програло «Генку» в груповому турнірі вдруге - у першому турі на НСК «Олімпійський» бельгійці перемогли з рахунком 1:0.

В іншому матчі групи G австрійський «Рапід» обіграв на своєму полі з рахунком 2:1 швейцарський «Тун».

Після чотирьох турів «Генк» лідирує в групі з 11 набраними очками, «Динамо» йде на другому місці з 7 очками, в активі «Рапіда» - 6 очок, «Тун» набрав 3 пункти.

В останньому турі «Динамо» прийматиме «Рапід», і в цій грі вирішиться доля другої путівки в 1/16 фіналу Ліги Європи від цієї групи.

Дніпропетровський «Дніпро» переграв румунський «Пандурій» з рахунком 4:1.

Дніпропетровці, які достроково вийшли до 1/16 фіналу в попередньому турі, грали далеко не основним складом.

Головною дійовою особою у складі господарів поля став нападник збірної України Роман Зозуля. Вже на 12-й хвилині він скинув м'яч у штрафний на хорвата Ніколу Калініча, який відкрив рахунок. На початку другого тайму сам Зозуля реалізував вихід один на один. На 70-й хвилині «Пандурій» після точного удару Еріка з пенальті відквитав один м'яч. А в кінці матчу півзахисники «Дніпра» Євген Шахов і Сергій Кравченко після передач того ж Зозулі остаточно добили суперника.

«Чорноморець» здобув важливу вольову перемогу над загребським «Динамо» з рахунком 2:1 в Одесі.

На 20-й хвилині гості відкрили рахунок після удару чорногорського півзахисника Фатоса Бечірая. На 78-й хвилині господарі зрівняли рахунок після гола головного бомбардира команди Олексія Антонова. «Чорноморець» зумів вирвати перемогу на 90-й хвилині, коли нападник Анатолій Діденко, який вийшов на заміну, буквально заніс м'яч у ворота після подачі кутового й удару партнера.

Після п'яти турів «Лудогорець» лідирує в групі з 13 очками, у ПСВ і «Чорноморця» - по 7 пунктів, загребське «Динамо» набрало лише одне очко.

Доля другої путівки в 1/16 фіналу з цієї групи вирішиться у шостому турі в матчі ПСВ і «Чорноморця» в Ейндховені.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2463