Чуйне ставлення ЄС до України може стати запорукою взаємовигідної співпраці. Про це член Європарламенту Леонідас Донскіс заявив в ексклюзивному коментарі кореспондентові Forum'у у Вільнюсі.

За словами політика, Брюссель повинен назавжди відмовитися від зарозумілості і цинізму щодо східних партнерів, вірити в ці країни і демонструвати це не тільки гучними заявами, але і реальною політикою. «Євросоюз і сам поки знаходиться на середині формування, йому необхідний потенціал України та інших східних партнерів», - зазначив він.

Він додав, що незмінна й активна політика щодо України серед всіх країн ЄС є тільки у Польщі і Литви. «І хоча у Євросоюзу не виникло проблем з прийняттям нових невеликих країн (Прибалтика, Чехія та ін.), у нього немає чіткої політики щодо нових великих країн – до цього списку потрапляють Туреччина й Україна», - підкреслив євродепутат.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167