Дзержинський районний суд Харкова 14 листопада засудив 24-річного жителя Харківської області до 10 років в'язниці за замах на вбивство іноземців та зберігання вибухівки, повідомила прес-секретар прокурора Харкова Ольга Вороніна.

У повідомленні прокуратури Харкова кажуть, що після прочитання нацистської літератури він вирішив очистити Харків від осіб неарійських рас.

З 24 квітня по 13 травня 2012 року він скоїв 6 замахів на вбивство громадян інших держав, а також українців, яких вважав пов'язаними з іноземцями.

Для цього він спеціально приїжджав у Харків з с. Безруки Дергачівського району, взявши з дому ніж, передають «Українські новини».

Він обирав собі жертву в місцях масового скупчення людей. Простеживши за нею, він нападав на неї у малолюдних місцях, найчастіше ззаду. При цьому він вибирав людей, які, на його думку, не могли чинити йому опору, проте двічі нападав зі спини відразу на двох осіб.

Під час обшуку вдома у обвинуваченого було знайдено осколково-фугасний снаряд і димову шашку.

«Свою провину злочинець не визнав, на судових засіданнях поводився зухвало, ображав учасників процесу і навіть з'їв кілька аркушів матеріалів справи, які йому було надано для ознайомлення. Тому вирок суду був максимально суворим», - сказав старший прокурор прокуратури Харкова Олександр Бондаренко.

Суд визнав обвинуваченого винним за ч. 2 ст. 15 (замах на скоєння злочину), п.1,14 ч. 2 ст. 115 (вбивство) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Вирок суду не набрав законної сили, оскільки не минув строк апеляційного оскарження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172