У Харкові у зв'язку зі зростанням захворюваності на грип та ГРВІ заборонені масові заходи, повідомляється на офіційному сайті Харківської міськради.

«У зв'язку з підвищенням рівня захворюваності на грип та ГРВІ протягом 47-го тижня в порівнянні з 46-м, з метою попередження подальшого розповсюдження захворюваності серед населення, заборонено проведення масових заходів на території міста. Відповідне розпорядження (№76/1 від 22.11.2013) сьогодні підписав Харківський міський голова Геннадій Кернес», - йдеться в повідомленні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У той же час, станом на 12.00 понеділка повний текст розпорядження на сайті поки відсутній.

Раніше завідуюча відділенням організації епідеміологічних досліджень міської філії Харківського обласного лабораторного центру Людмила Клещар прогнозувала, що сплеск захворюваності на грип у цьому зимовому сезоні буде незначним, у Харкові його можна чекати з січня 2014 року.

За інформацією головного спеціаліста відділу епідеміологічного нагляду Харківського міського управління ГУ Державної санітарно-епідеміологічної служби в Харківській області Валерії Середи, станом на 11 листопада у Харкові не було зафіксовано жодного випадку захворювання на грип, а показники захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями серед населення міста за тиждень були втричі нижчі середньосезонного рівня і в шість разів нижче від показників епідеміологічного порогу.

Як раніше повідомляв ForUm, 24 листопада в Харкові на «євромайдан» вийшли близько 400 осіб. Акція проходила на майдані перед пам'ятником Тарасу Шевченку на вулиці Сумській у центрі Харкова.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

382