Молдавські комуністи провели в суботу в центрі Кишинева багатотисячний мітинг, вимагаючи від влади відмовитися від парафування Угод про асоціацію з Євросоюзом. Підписати такий документ планується через тиждень на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Лідер компартії і колишній президент Володимир Воронін заявив, що стати європейською країною Молдова може тільки, вступивши до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану: «У даному випадку влада нахабно бреше, обманює всіх нас, весь народ країни, - сказав Воронін. - Таємно проводячи секретні переговори, не радячись ні з ким в країні, ігноруючи вищий законодавчий орган країни - парламент, ігноруючи громадськість, вони збираються щось надсекретне підписати незабаром у Вільнюсі», повідомляє «Euronews».

Опитування показують, що число прихильників інтеграції з ЄС у Молдові приблизно дорівнює числу тих, хто висловлюється за вступ до Митного союзу. На початку листопада правляча коаліція також провела у Кишиневі масовий мітинг на підтримку курсу на євроінтеграцію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2549