Поки немає ніяких передумов для тверджень, що причиною авіакатастрофи в Казані міг стати технічний збій, заявив у неділю міністр транспорту Росії Максим Соколов в ефірі телеканалу НТВ.

«На сьогоднішній день немає ніяких передумов говорити про якісь технічні дефекти або збої. Всі системи працювали справно до падіння літака», - сказав міністр.

Соколов зазначив, що останнім часом у Росії зроблено чимало у сфері підвищення безпеки літаків цивільної авіації. «Набули чинності нові поправки, які впливають на систему авіаційних правил. І ця система вже дає результати», - додав він, повідомляє РІА «Новости».

За його словами, цивільна авіація в Росії відчуває дефіцит досвідчених пілотів, насамперед, командирів екіпажів. «Ось саме в сфері командирів у секторі командирів повітряних суден ми бачимо гостру нестачу, яку ліквідувати просто не зможемо в найближчі три-чотири роки», - зазначив Соколов.

Він уточнив, що одним зі шляхів вирішення проблеми є запрошення іноземних льотчиків. «Саме тому той законопроект, який, я сподіваюся, до кінця поточного року буде прийнятий у Державній думі, передбачає, що дозвіл на використання іноземної робочої сили торкнеться саме командирів повітряних суден. Причому в досить обмеженій квоті, не більше 200 чоловік на рік, наш ринок зростає на 15-20% і тому все більше і більше нових пілотів і командирів повітряних суден потрібно», - повідомив Соколов.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 листопада в міжнародному аеропорту «Казань» під час посадки зазнав аварії літак «Боїнг» рейсом «Москва-Казань», унаслідок якої загинули 44 пасажири і 6 членів екіпажу.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що на борту «Боїнга», що зазнав аварії в аеропорту Казані, була громадянка України.

Як стало відомо, командир літака «Боїнг-737», що розбився в Казані, до трагедії жодного разу не виконував маневр відходу на друге коло в реальному польоті.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145