Триденний траур за загиблими унаслідок обвалення торгового центру Maxima в Ризі розпочався сьогодні у Латвії.

Три дні - 23, 24 і 25 листопада - оголошені в Латвії траурними у зв'язку з трагедією в торговому центрі Maxima в ризькому мікрорайоні Золітуді. В ці дні по всій Латвії будуть підняті державні прапори у жалобному оформленні, передає РІА «Новости».

Трагедія в Золітуді - найбільша за кількістю жертв в історії незалежної Латвії. На даний момент відомо, що внаслідок обвалення даху в торговому центрі загинули 47 людей, ще кілька десятків отримали поранення, під завалами досі перебувають люди. У рятувальній операції задіяні сотні пожежних, поліцейських і військовослужбовців.

Поліція розглядає три версії причин трагедії в Ризі, повідомив журналістам шеф поліції Латвії Інт Кюзіс. Перша версія пов'язана з порушеннями під час проектування і нагляду за будівлею, друга - з будівництвом, третя - зі зберіганням на даху будівельних матеріалів, що могло спровокувати обвал.

У поліції також є інформація про те, що перед трагедією в будівлі спрацювала пожежна сигналізація. У даний момент з'ясовується, чи була належна реакція персоналу Maxima.

По всій країні пройшли богослужіння, присвячені жертвам трагедії. За даним фактом поліція порушила кримінальну справу, розпочато розслідування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

945