Міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловський назвав причину обвалення ризького супермаркету «Максима». Трагедія сталася через будматеріали, які знаходилися на даху будівлі.

«Основною причиною трагедії стала надмірна кількість будівельних матеріалів, що були на даху - 48 тонн. Там велися роботи з озеленення, знаходився дитячий майданчик і зимовий сад», - повідомив Козловський.

Крім того, незважаючи на сигнал тривоги, що пролунав у будівлі, керівництво супермаркету продовжувало впускати відвідувачів. При цьому касирам заборонили покидати робочі місця без дозволу начальства. Обвалення сталося безпосередньо над касами в момент, коли були великі черги.

Зазначимо, що серед постраждалих виявилися десять рятувальників. Вони отримали поранення через повторне обвалення, яке сталося вночі. Наразі в ризьких лікарнях оголосили про прийом крові для постраждалих, за інформацією медиків, її не вистачає. Також лікарська допомога надається родичам постраждалих, які чергують біля місця рятувальних робіт. Деякі з них не можуть винести того, що відбувається, і їм стає зле.

Нагадаємо, інцидент стався 21 листопада у Ризі на вулиці Прієдайнес у супермаркеті «Максима». Там впала покрівля площею 500 квадратних метрів. За даними рятувальників, внаслідок інциденту загинули понад 30 осіб.

Ще близько 40 людей постраждали, багато з них госпіталізовані у важкому стані. Точна кількість людей, які опинилися під завалами, невідома. Мер Риги Ніл Ушаков припустив, що в будівлі можуть перебувати до 70 осіб.

Владою прийнято рішення про виплату сім'ям загиблих компенсацію у розмірі 100 тисяч доларів. Також про виплату компенсації заявили представники супермаркету і будівельної фірми, яка проводила роботи на даху будівлі. За фактом обвалення даху порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, увечері 21 листопада в будівлі ТЦ «Maxima XX» у Ризі впав дах на площі 500 квадратних метрів.

За матеріалами: РСН,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144