Працівники УМВС України на Одеській залізниці затримали 51-річного жителя м. Знам'янка Кіровоградської області, який з тупикової колії ст. Знам'янка демонтував залізничні деталі вагою близько однієї тонни. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю УМВС України в області.

Про відсутність деталей верхньої будови колії в чергову частину лінійного відділу на ст. Знам'янка повідомив диспетчер станції. Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, з'ясувала точну кількість викрадених деталей: 200 клемних болтів, 200 закладних болтів і 100 підкладок.

Шляхом опитування місцевих жителів правоохоронці встановили особу підозрюваного і місце, де були заховані викрадені деталі.

Злодієм виявився місцевий житель, який у 2012 році був засуджений до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки за крадіжку акумуляторів із залізничних вагонів.

Користуючись відсутністю свідків, зловмисник протягом кількох ночей з допомогою інструментів хаотично демонтував велику кількість деталей і власним мотоциклом перевіз їх у схованку.

Працівники міліції вилучили велику частину краденого майна залізниці. Дії зловмисника кваліфіковані слідчим за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130