Українські аграрії вже подолали позначку в 60 мільйонів тонн зібраного зерна. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

За його словами, найбільше намолотили на Полтавщині - понад 5 мільйонів тонн. Крім того, по 4 мільйони тонн зерна отримали у Вінницькій та Харківській областях. При цьому найвищої врожайності досягли аграрії Черкаської, Київської, Вінницької, Полтавської та Хмельницької областей. В цілому ж в Україні вже обмолочено 96% площ. І найближчим часом аграрії повністю завершать жнива, закінчивши збір кукурудзи.

«В Україні аграрії вже встановили найвищу оцінку врожаю зернових. Так, зараз вже намолочено понад 60,4 мільйона тонн зерна. Звичайно, це досягнення. Адже такі великі обсяги вимагали напруженої роботи як у полі, так і в процесі відвантаження зерна. В інтенсивному режимі працювала техніка в полі. Прискорилися темпи вивільнення потужностей для зберігання нових партій зерна, його транспортування і перевалки в портах. Однак аграрії впоралися з цим завданням», - зазначив Присяжнюк.

За його словами, зараз залишилося тільки дозбирати кукурудзу. Її вже намолотили 26,8 мільйона тонн. В цілому в Україні вже зібрано 97% площ під зерновими.

Також керівник відомства додав, що загалом у поточному році врожайність зернових в Україні зросла на 21%. І цього року під час посіву озимих культур аграрії використовували високопродуктивні насіння і працювали над підвищенням технологічності процесу. Цю тенденцію необхідно продовжити і при посіві ярих культур навесні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125