Кабінет Міністрів обговорить вимоги Міжнародного валютного фонду про підвищення тарифів, заморожування зарплат, скорочення субсидій енергетики та АПК.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Серйозні проблеми стоять перед Україною у зв'язку з нашими зобов'язаннями перед Міжнародним валютним фондом. Вчора я отримав лист і хочу процитувати кілька положень мовою оригіналу перекладу. Умови: підвищення тарифів на газ і опалення для населення приблизно на 40%; зобов'язання заморожування базової заробітної плати, мінімальної заробітної плати, загальної номінальної заробітної плати на поточному рівні; істотне скорочення витрат на бюджетні цілі, зниження субсидій в енергетиці; поступове згортання звільнення від ПДВ для сільського господарства та інших галузей й інші умови», - озвучив умови прем'єр-міністр.

Після цього він звернувся: «Хочу запитати наших критиків з фракцій «УДАР», «Батьківщина», «Свобода» - вони підтримують такі умови? Сергію Геннадійовичу (Сергій Арбузов - Ред.), ви зараз будете у Верховній Раді, запитайте і доповісте Уряду».

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295