Росія радикально збільшує тиск на Україну через наміри підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Про це пише у своєму Тwitter міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.
 
«Повідомляється, що Росія радикально збільшує тиск на Україну. Жорстка політика погроз і примусу. Шукає покірності», - пише Більдт.
 
В іншому «твіті» він зазначає, що зараз обговорюється скорочення обсягів торгівлі між Україною і РФ, що, на думку шведського політика, Росія робить свідомо.
 
«Йдеться про обсяги торгівлі між Росією і Україною, які скорочені приблизно на 25% за кілька останніх місяців. Значущий негативний економічний ефект. Це було зроблено навмисно», - вважає Більдт.

Нагадаємо, глава МЗС РФ Сергій Лавров сказав учора, що Європейський Союз тисне на країни «Східного партнерства», ставлячи їх перед вибором між Росією і європейською інтеграцією. Раніше він заявляв, що розриву торговельних відносин України з Росією у разі підписання Києвом Угоди з Європейським Союзом про асоціацію не буде.

У проекті Угоди про асоціацію з Європейським Союзом відсутні положення, що обмежують право України брати участь в інших міждержавних об'єднаннях.

Рада міністрів закордонних справ держав Євросоюзу 18 листопада вирішила відкласти прийняття рішення про те, чи підписувати Угоду про асоціацію з Україною до саміту «Східного партнерства», який відбудеться 28-29 листопада. ЄС продовжує чекати, що українська влада прийме низку єврозаконів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1342