Барак Обама особисто звернувся до сенаторів Конгресу США з проханням не приймати додаткових санкцій проти Ірану до закінчення переговорів щодо ядерної програми ісламської республіки, передає Fox News.

Президент, державний секретар Джон Керрі та радник з національної безпеки Сьюзан Райс провели двогодинну зустріч з ключовими сенаторами, переконуючи їх почекати з посилюванням санкцій.

Як повідомив сенатор від штату Теннесі республіканець Боб Коркер, Обама попросив сенаторів зробити паузу в цьому питанні «на деякий час».

На думку деяких законодавців, додаткові санкції можуть змусити Іран піти на великі поступки під час переговорів щодо ядерної програми країни.

Після закінчення зустрічі шестеро сенаторів направили звернення Джону Керрі, закликаючи держадміністрацію не робити жодних кроків, які полегшили б санкції і знову дозволили б нарощувати свій ядерний потенціал Ірану.

«Якщо ми скоротимо санкції проти Ірану, в свою чергу Іран повинен скоротити свою ядерну діяльність», - йдеться у зверненні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

572