Непідписання Угоди про асоціацію Україна - ЄС може призвести до «ефекту доміно» для європейської інтеграції інших країн. Таку думку висловив президент політичної групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів у Європарламенті Ханнес Свобода у вівторок у Страсбурзі.

«Якщо Україна буде втрачена, то на цьому тлі багато інших країн, наприклад Грузія, також мають чимало труднощів у продовженні європейського шляху. І це може мати справжній негативний «ефект доміно» для інших країн, якщо ми дійсно застрянемо з Україною», - вважає лідер європейських есдеків, повідомляє «Укрінформ».

Кажучи про залежність підписання Угоди про асоціацію від вирішення справи Юлії Тимошенко, австрійський політик зазначив, що ЄС не повинен у цьому питанні тиснути на Україну. «Якщо ми скажемо «ні», це може стати, знову ж таки, здійсненням тиску на Україну. Я вважаю, що Україна повинна це зробити (вирішити справу Тимошенко. - Ред.) у будь-якому випадку», - зазначив він.

Нагадаємо, Рада міністрів закордонних справ держав Євросоюзу 18 листопада вирішила відкласти прийняття рішення про те, чи підписувати Угоду про асоціацію з Україною до саміту «Східного партнерства», який відбудеться 28-29 листопада. ЄС продовжує чекати, що українська влада прийме низку єврозаконів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201