Мінськ не буде представлений на вищому рівні на саміті «Східного партнерства», який відбудеться наприкінці листопада у Вільнюсі. Про це заявив глава МЗС Білорусі Володимир Макей.

«Я не думаю, що з урахуванням значущості цієї ініціативи там повинен бути надмірно високий рівень участі у саміті», - сказав він за підсумками переговорів у Москві з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, повідомляє «УНІАН», посилаючись на РІА «Новости».

Макей також зазначив, що у білоруської сторони немає «особливо ніяких очікувань» від майбутнього саміту. «Ми беремо участь у цій ініціативі, тому що вважаємо необхідним нормалізувати відносини з Європейським Союзом. ЄС - другий за значенням партнер після РФ. Було б нерозумно відмовлятися від торгово-економічного співробітництва», - сказав Макей.

За його словами, «сьогодні звучать відверті заяви, що деякі країни повинні зробити вибір, з ким їм бути - зі Сходом чи Заходом. «Для нас цей підхід неприйнятний. Треба знаходити варіанти взаємодії з Європою і з Євразією. Ми маємо шукати не те, що роз'єднує, а те, що об'єднує», - зазначив глава МЗС Білорусі.

Нагадаємо, саміт «Східного партнерства» відбудеться у Вільнюсі 28-29 листопада.

«Східне партнерство» - проект Європейського союзу, мета якого полягає у розвитку інтеграційних зв'язків Євросоюзу з шістьма країнами колишнього СРСР: Україною, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією, Грузією і Білоруссю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172