Законопроект про прокуратуру буде розглянутий профільним комітетом з питань законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів завтра, 20 листопада. Як передає кореспондент Forum'у, про це журналістам заявив голова робочої групи з підготовки до другого читання законопроекту про прокуратуру, народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

«Сьогодні о 12.00 засідала робоча група, і ми взяли коротке рішення про те, що продовжимо роботу, ознайомимося з поправками і завтра, у середу, на комітеті вже будемо бачити, наскільки ми готові, адже перед тим, як розглядати питання про підтримку або відхилення тієї чи іншої поправки, треба її вивчити», - сказав він.

Крім того, Олійник висловив нерозуміння ситуації, коли опозиційні фракції спочатку вносять безліч поправок у законопроект про прокуратуру, а потім їх відкликають.

«Вони заявили, що відкликають (поправки. - Ред.), і виникає питання, навіщо їх туди вносили, яка була задумка - затягнути процес, надавши неякісні поправки? Тоді треба чесно сказати: ми вирішили мотлохом закидати цей законопроект, щоб показати, що він нікчемний, що Президент не може підписати законопроект», - зазначив Олійник.

При цьому регіонал вважає, що керівники опозиційних фракцій не знають, які саме поправки до законопроекту про прокуратуру пропонували їхні депутати.

Як раніше повідомляв ForUm, 8 листопада Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроект «Про прокуратуру».

Народні депутати подали 755 поправок до законопроекту про прокуратуру.

Голова парламенту Володимир Рибак повідомив, що Верховна Рада почне розгляд євроінтеграційних законопроектів - про прокуратуру, про вибори народних депутатів і лікування ув'язнених за кордоном - у четвер, 21 листопада.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266