Голова Верховної Ради України Володимир Рибак сподівається, що проект держбюджету на 2014 рік надійде до парламенту на початку грудня. Про це він сказав сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент Forum'у.

За словами спікера, для прийняття бюджету залишилося мало часу, але ще достатньо.

«2 грудня Держбюджет може бути розглянутий у першому читанні, а потім протягом місяця прийнятий в цілому. Це потрібно зробити до нового року», - сказав він.

Як повідомив Рибак, у цю п'ятницю під час Години запитань до уряду парламент заслухає два питання: щодо держбюджету і щодо роботи промисловості України.

Нагадаємо, 11 вересня Кабінет Міністрів ухвалив за основу проект державного бюджету на 2014 рік.

Перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова повідомила, що в проекті держбюджету на 2014 рік Кабмін заклав інфляцію 8%, дефіцит бюджету 2,7% від ВВП, а рівень держборгу закладено на рівні 32,5% від ВВП.

14 вересня Кабмін вніс до парламенту проект держбюджету-2014, однак голова Верховної Ради України Володимир Рибак повернув його уряду на доопрацювання.

Прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що Кабінет Міністрів подасть до Верховної Ради збалансований проект бюджету на 2014 рік у кінці листопада.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164