Емомалі Рахмон у суботу в четвертий раз у своїй політичній кар'єрі виголосив клятву президента Таджикистану, на цій посаді він залишиться найближчі сім років.

У будівлі Кохі Міллат (Палац нації) - нещодавно побудованої італійськими архітекторами резиденції глави таджицької держави - посвідчення президента Таджикистану Рахмону вручив голова Центрвиборчкому Шермухаммад Шохіє н, а символ президентської влади - глава Конституційного суду Таджикистану Махкам Махмудов.

Після цього кортеж президента пройшов у Кохі Сомон (Палац Саманідів), названий по імені першої в історії правлячої в IX-XI століттях династії таджиків, де зібралися члени Міллі Меджлісі (сенату) і депутати Меджлісі Намояндагон (нижньої палати) Меджлісі Олі (парламенту) Таджикистану.

Рахмон там виголосив текст президентської присяги, поклавши руку на Конституцію. Він пообіцяв і надалі працювати над поліпшенням соціальних умов таджицького народу.

Керівники інших держав на церемонію інавгурації не запрошувалися. На церемонії був присутній тільки дипломатичний корпус, члени уряду Таджикистану та депутати.

Згідно з офіційними остаточними даними Центрвиборчкому, Р ахмон на виборах 6 листопада здобув перемогу на чергових президентських виборах, здобувши симпатії 84,23% виборців, які скористалися своїм правом голосу. Явка при цьому склала 90,16%.

Цей президентський термін, згідно з чинною Конституцією, повинен стати для Емомалі Рахмона останнім, однак у республіки вже є досвід зміни до Конституції шляхом проведення референдуму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437