Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 8 по 15 листопада.

«Ніяких ексклюзивних підходів ніхто з громадян України не отримає», - Президент Віктор Янукович про те, що для екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко при виїзді на лікування за кордон ексклюзивних прав створено не буде.

«Зараз піднялася істерика навколо цієї Юлі. А хто за цю ситуацію буде відповідати?» - прем'єр-міністр Микола Азаров про ситуацію з відправленням Юлії Тимошенко на лікування за кордон.

«Кінець світу не настане і сонце сходити не перестане», - голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов про те, що буде у разі не підписання Асоціації з ЄС.

«Мені здається, що ми залишимося біля розбитого корита з невиконаними деякими своїми рішеннями», - екс-П резидент Леонід Кучма про те, що буде з Україною, якщо вона не підпише Асоціацію з ЄС.

«Ми не можемо їхати у Брюссель, купуючи квиток до Москви», - голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк про геополітичний вибір України.

«Вона їх просто зітре у порошок», - регіонал Михайло Чечетов про те, що опозиціонери не зацікавлені в участі Юлії Тимошенко у політичному процесі.

«Куди вони кличуть, ці балакуни, які у своєму житті сортиру не побудували», - прем'єр-міністр Микола Азаров про своїх попередників.

«Вам кров'ю потрібно підписуватися, щоб ви не говорили, що ми нічого не узгоджували», - нардеп від ПР Інна Богословська про процес підготовки законопроекту щодо лікування ув'язнених за кордоном.

«Вони чхати хотіли на 153 тисячі засуджених. Для них «Юлі - волю!» - всупереч інтересам держави. Але такий підхід до законотворчості суперечить здоровому глузду. Це практика недолугих політиків», - регіонал Віталій Журавський про те, що законопроект, поданий опозицією, прописаний під Юлію Тимошенко.

«Ми готові надягнути маски, щоб побачити Юлію. Якщо вона захоче, навіть скоротили б побачення, або б скасували. Але ми хочемо її побачити», - голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк про зустріч з Юлією Тимошенко у харківській лікарні.

«Економіка України зараз перебуває у такій ситуації, коли її треба носити на руках, підкреслюю - на руках. І ніяких додаткових ускладнень», - прем'єр-міністр Микола Азаров про економіку України.

«Не треба драматизувати, не треба перекладати вину на когось - усі винні, всі 20 років ми не робили багато для того, щоб Україна стала європейською країною», - екс-Президент України Леонід Кравчук про Угоду про асоціацію.

«Ні Єфремов, ні Чечетов не приймають рішення, на відміну від тоталітарних сект на кшталт «Батьківщини», де все вирішує одна людина», - регіонал Михайло Чечетов про те, що ПР є демократичною політсилою.

«Вже минуло стільки років відтоді, як Україна є незалежною державою, а над законодавчою будівлею ще «красується» радянська зірка - символ тоталітаризму і автократії», - нардеп від «Батьківщини» Олександр Бригинець про радянську зірку на шпилі купола будівлі парламенту.

«Біловезька угода - її що, не чекали? Ні, вирішили дуже швидко, спираючись на закони. А можна вирішувати 19 років і не вирішити. Тобто питання про лікування Тимошенко можна вирішити навіть за дві години до саміту», - екс-Президент України Леонід Кравчук про вирішення питання Юлії Тимошенко.

«Ми не забули, як Донбас збиралися оточити колючим дротом... Донбас - основа нашої економіки», - прем'єр-міністр Микола Азаров про те, що українці повинні знати про досягнення влади.

«Всі ці «ігри у наперстки» свідчать про те, що лідери опозиції категорично не бажають бачити Тимошенко на свободі, а потім роблять все, щоб законопроект не був прийнятий у стінах парламенту», - регіонал Віталій Журавський про невизначений варіант законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном, який зареєструвала опозиція.

«Якщо це питання Європа ставить руба, то так, треба погодитися (на лікування Тимошенко за кордоном), але не так тяп-ляп... Так не пройде, це відразу кажу. Я голосувати за таке не буду особисто. Навіть якщо будуть змушувати нас», - регіонал Володимир Олійник про вимогу ЄС відправити Юлію Тимошенко на лікування за кордон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

631