Співробітники Житомирського райвідділу міліції виявили на околиці одного і сіл району підпільний цех, у якому вироблялося печиво, і вилучили більше тонни його продукції.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю облуправління МВС, у приміщенні колишньої тракторної бригади в антисанітарних умовах працювали місцеві жителі, яких найняв підприємець для виготовлення солодощів.

«У жаркому і брудному приміщенні готувалася нова партія печива, а на підлозі у пакетах стояла продукція, приготовлена для реалізації на ринках і в торгових закладах Житомирщини», - повідомили у міліції.

Підприємець, 27-річний житель Житомира, не надав жодних документів на здійснення такої діяльності. До того ж жоден із робітників не був офіційно прийнятий на роботу і не мав необхідних медичних посвідчень про стан здоров'я. Приміщення, у якому колись зберігалися запчастини для сільськогосподарської техніки, абсолютно не пристосоване для виготовлення продуктів харчування.

«За нашою інформацією, щоб не привертати уваги, виробництво працювало вночі, - повідомив старший оперуповноважений держслужби боротьби з економічною злочинністю Житомирського РВ УМВС Богдан Бурлака. - До процесу залучалися місцеві жителі - троє постійних і періодично декілька тимчасових. Зрозуміло, що ні про яке медичне обстеженні їх і наявність санітарних книжок мови не було».

Влітку працівники переодягалися прямо на вулиці. Наочним свідченням умов, створених для робітників, стали вулична «душова» і гардеробна, після відвідування яких працівники продовжували кулінарний процес. У холодну пору «кондитери» переодягалися там же, де і виробляли продукцію. Деякі з них там і спали.

«Співробітники райвідділу припинили діяльність цеху та вилучили обладнання і більше 1 тонни готового печива», - повідомили у міліції.

Розпочато досудове розслідування. Попередньо дії підприємця кваліфіковані за ч.1 ст.172 (грубе порушення законодавства про працю) Кримінального кодексу України. Триває перевірка обставин облаштування такого виробництва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208