Поліція Торонто заарештувала понад 300 осіб і звільнила близько 400 дітей під час масштабної операції проти злочинного угруповання, яке займалось виготовленням та розповсюдженням дитячої порнографії, повідомляє «ВВС».

У центрі розслідування була фірма, розташована в Торонто, яка, за даними поліції, продавала DVD-диски і розміщувала в Інтернеті відеозаписи з оголеними хлопчиками, знятими в Німеччині, Румунії і Україні, пише видання The Telegraph.

Компанія Azov Films стверджувала, що зйомки не порушували законів Канади і США. Фільми продавалися в 94 країнах, повідомляє поліція.

Близько 100 осіб були заарештовані в Канаді і ще 240 - в інших країнах в ході операції під кодовою назвою «Піки». Серед заарештованих є шкільні вчителі, лікарі, священики, повідомляє поліція.

Брайан Вей, який очолював компанію, знаходиться в ув'язненні з моменту свого арешту у травні 2011 року. 41-річний канадець був заарештований у результаті секретної операції.

Підрозділ із запобігання експлуатації дітей поліції Торонто зміг встановити особи клієнтів, які користувалися послугами сайту Azov Films.

Серед країн, залучених в поліцейську операцію, - Австралія, Мексика, Іспанія, ПАР, Норвегія та Ірландія.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1784