Черговий витік води з підвищеним вмістом радіоактивних речовин був зафіксований на аварійній японській АЕС «Фукусіма-1». Про це повідомила компанія-оператор станції «Токіо електрик пауер» (TEПКO).

Співробітники АЕС виявили, що вода витікає з одного з наземних резервуарів для зберігання забрудненої рідини. Радіоактивний фон поблизу води становить 30 мілізівертів на годину при нормі для звичайної людини 1 мілізіверт на рік, повідомляє «ИТАР-ТАСС». Від рідини виходить бета-випромінювання, що говорить про вміст у ній стронцію-90.

За попередньою версією, причиною витоку стало пошкодження кріплень на цистерні. Наразі фахівці TEПКO уточнюють обсяги води, що витекла, і вживають заходи щодо запобігання її поширенню.

Незважаючи на вжиті TEПКO заходи, на «Фукусімі-1» продовжує періодично відбуватися витік радіоактивної води. При цьому фахівцям досі не вдається повністю виключити можливість потрапляння забрудненої рідини в море.

Нагадаємо, уряд Токіо виділив півмільярда доларів на систему для заморожування радіоактивної води на аварійній японській АЕС «Фукусіма-1».

Рівень радіації в морській воді в районі АЕС Фукусіма-1 піднявся до рекордного рівня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

350