В даний момент ситуація повністю контролюється Нацбанком, тому чутки про хитк е становище гривні перебільшені, хоча ситуація дійсно складна.

Так прокоментував інтернет-виданню Новини України-From-UA ситуацію з гривнею на даний момент колишній заступник голови НБУ Сергій Яременко.

«Довгостроковий тренд дає підстави так вважати, але якщо він довгостроковий, то можуть трапитися різні речі», - прогнозує експерт.

«Росія і ЄС можуть зробити ті фінансові операції, які знову віддалять цю ситуацію», - резюмував екс-заступник голови НБУ Яременко.

Раніше інтернет-видання повідомляло, що зростання курсу долара 12 листопада 2013 року було цілком прогнозованим. Про це пише економіст Олександр Охріменко.

За його словами, Україна за планом погашає кредити МВФ. Частково використовується валюта із золотовалютних резервів, а частково купується на міжбанку.

Тому немає нічого дивного, що курс долара на міжбанку 12 листопада 2013 року виріс на 2 копійки - з 8,20 до 8,22 грн, оскільки в цей день Україна погасила останню партію кредиту МВФ у розмірі майже 300 млн грн. Тепер Україна повністю розрахувалася з МВФ, що ще раз засвідчило, що Україна завжди виконує свої зобов'язання вчасно і в повному обсязі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135