Львівська обласна рада висловила недовіру голові Львівської обласної державної адміністрації Олегу Салу, проте голосів «за» недостатньо для того, щоб Президент України Віктор Янукович обов'язково його звільнив.

За висловлення недовіри проголосували 72 депутати, проти - 5 депутатів, ще один утримався.

Всього в обласній раді 116 депутатів, з них 81 взяв участь у голосуванні.

Згідно з чинним законодавством, якщо висловлює недовіру дві третини складу обласної ради, то Президент повинен відправити голову облдержадміністрації у відставку, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Перед голосуванням між депутатами виникла суперечка про законність розгляду питання про недовіру Салу, якого Президент призначив на цю посаду 31 жовтня.

Лідер фракції Партії регіонів в облраді Ігор Грещук заявив, що внесення такого питання до порядку денного незаконне. За його словами, закон передбачає, що спочатку обласна рада має заслухати звіт про роботу голови ОДА, а вже потім давати йому оцінку. Крім того, проект рішення не був оприлюднений у належний час на сайті обласної ради.

У той же час голова комісії з питань регламенту Львівської облради Михайло Барбара зазначив, що і Конституція України, і закон «Про місцеве самоврядування» дають право обласній раді розглядати питання про недовіру голові ОДА без його звіту.

Сам Сало не був присутній на сесії облради, оскільки перебуває у відрядженні в Києві.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович призначив Олега Сала головою Львівської обласної державної адміністрації 31 жовтня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

435