Посол Польщі Войцех Зайончковський викликаний у МЗС РФ, повідомляється на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

Зокрема, дипломата попросили дати роз’яснення «у зв'язку з учорашніми безпорядками щодо російського посольства у Варшаві».

Так, 11 листопада у столиці Польщі націоналісти провели «Марш незалежності», у ході якого була підпалена поліцейська будка біля воріт російського посольства. Раніше, перед початком ходи, націоналісти спалили прапор Росії. Учасники маршу також підпалили на варшавській площі Спасителя інсталяцію «Веселка», яку праворадикали вважають символом ЛГБТ, пише «Lenta.ru».

У ході безпорядків, які вилилися у «Марш незалежності», постраждало дев'ятнадцять осіб, включаючи сімох поліцейських. Більше п'ятдесяти осіб затримали правоохоронні органи. Націоналісти традиційно влаштовують марші у день незалежності Польщі, який відзначається 11 листопада, і у минулі роки ці акції теж закінчувалися заворушеннями і сутичками з поліцією.

У ніч з понеділка на вівторок стало відомо, що московська поліція посилила охорону посольства Польщі, яке розташоване у Пресненському районі. По периметру диппредставництва розташувалися поліцейські з автоматами і машини поліції курсували в районі посольства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

538