Слідчий Головного слідчого управління ГПУ проситиме суд обрати для Сергія Власенка запобіжний захід у вигляді грошової застави у справі щодо завдавання ним тілесних ушкоджень колишній дружині Наталії Окунській. Про це у коментарі журналістам біля будівлі ГСУ Генпрокуратури повідомила прес-секретар генпрокурора Маргарита Велькова.

«У мережі Інтернет з'явилася інформація про те, що нібито Печерський суд повинен обрати сьогодні запобіжний захід Власенк у. Ця інформація відповідає дійсності. Слідчий звернувся до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу підозрюваній особі у вигляді грошової застави, суму якої буде визначати безпосередньо суд», - сказала вона, зауваживши, що, швидше за все, відповідне рішення суду сьогодні буде прийнято, повідомляє «УНІАН».

Також Велькова зазначила, що доводи, які були викладені у заяві Окунської, - це всі факти нанесення їй побоїв і тілесних ушкоджень, які підтверджуються відповідними медичними висновками та експертизами.

«Також у кримінальному провадженні на сьогоднішній день є показання свідків, які так чи інакше ставали вимушено, напевно, свідками подій, які відбувалися на протязі тривалого періоду часу, тобто і в 2010, і в 2008, і в 2012 роках», - зазначила в она.

У свою чергу, старший прокурор Першого відділу Управління процесуального керівництва Генпрокуратури Руслан Дем'янюк заявив, що питання обрання запобіжного заходу для Власенка буде вирішуватися після завершення слідчих дій.

«Сьогодні оголошено підозру Сергію Власенку за фактом заподіяння тілесних ушкоджень колишній дружині і вчинення щодо неї насильницьких дій», - сказав Дем'янюк.

За його словами, в даний час тривають слідчі дії, а саме допит.

Відповідаючи на запитання про те, як довго будуть проводитися ці дії, він сказав, що, згідно з КПК, «допит буде проведено в розумні строки».

При цьому Дем'янюк запевнив, що всі дії щодо виклику Власенка з боку Генпрокуратури були в межах чинного законодавства.

Старший прокурор підкреслив, що немає значення, коли саме було вчинено злочин. «Проводилися дослідження, надані документи, які підтверджують ці факти», - сказав він.

Відповідаючи на за питання, чи проводилася судмедекспертиза, він відповів ствердно.

На запитання, коли буде обрано запобіжний захід Власенку , Дем'янюк сказав: «Питання буде вирішуватися слідчим після завершення слідчих дій».

Він додав, що якщо будуть підстави, то слідчий звернеться у суд для обрання запобіжного заходу, найімовірніше, арешту. Прокурор також запевнив, що для Генпрокуратури всі кримінальні провадження важливі, і тому саме прокуратура розслідує справу Власенка , незважаючи на те, що він уже не народний депутат. «Немає неважливих справ», - зауважив він.

Відповідаючи на запитання про те, чому справою Власенка займається прокуратура, а не міліція, до підслідності якої входить розслідування подібних справ, він сказав: «Підслідність у справах визначає прокурор».

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 11 листопада, захиснику екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергію Власенку вручено повідомлення про підозру у неодноразовому застосуванні фізичних насильницьких дій до колишньої дружини Наталії Окунської.

Сьогодні про нібито арешт Власенка заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, однак голова комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін спростував цю інформацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230