За результатами перевірки Державтоінспекції за неналежне утримання ділянок вулично-дорожньої мережі, які прилягають до територій дитячих навчальних закладів, притягнуто до відповідальності 249 посадових осіб дорожніх та комунальних організацій, повідомляє прес-служба ДАІ.

На усунення недоліків видано 557 приписів ДАІ та направлено 696 повідомлень у міські та обласні державні адміністрації.

У Державтоінспекції зазначили, що при обстеженні працівники ДАІ приділили особливу увагу забезпеченню нормативної видимості на перехрестях та пішохідних переходах, наявності відповідних дорожніх знаків, дорожньої розмітки, транспортного та пішохідного огородження, пристроїв примусового зниження швидкості та зовнішнього освітлення.

«У ході проведеної перевірки співробітниками Державтоінспекції обстежено близько 24 тис. ділянок, прилеглих до дитячих навчальних заклаів. На 457 ділянках виявлено відсутність транспортного огородження, на 845 - пристроїв примусового зниження швидкості, ще 1378 опинилися без зовнішнього освітлення. Крім цього, виявлено відсутність 7986 дорожніх знаків і 125 непрацюючих світлофорів», - йдеться у повідомленні.

У ДАІ також повідомили, що завдяки вжитим заходам на 5348 пішохідних переходах нанесена дорожня розмітка, встановлено 3168 дорожніх знаків, 101 пристрій примусового зниження швидкості, 3696 погонних метрів транспортного та пішохідного огородження. Також відновлено 76 світлофорів, а на 512 ділянках - зовнішнє освітлення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194