Справу про викрадення картини Караваджо і з музею в Одесі направлено на новий судовий розгляд. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Згідно з повідомленням, прокуратура міста Києва опротестувала рішення Подільського райсуду щодо направлення справи про викрадення картини Караваджо «Взяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди» на додаткове розслідування.

Апеляційний суд міста Києва задовольнив апеляцію прокуратури столиці, визнав незаконним рішення суду першої інстанції та направив справу стосовно п'яти членів організованого злочинного угруповання, які організували викрадення картини з музею, на новий судовий розгляд.

Під час досудового розслідування було також встановлено причетність зловмисників до скоєння низки крадіжок на території Києва, Київської області та Одеси. За даними слідства, протягом 2008-2010 років вони заволоділи чужим майном на суму майже 2,3 млн гривень.

П'ятьом обвинуваченим інкримінується ч.5 ст.185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах групою осіб), ч.3 ст.28, ч.2 ст.201 (контрабанда, вчинена організованою злочинною групою).

Нагадаємо, картина Мікеланджело Мерізі да Караваджо «Взяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди» була викрадена з Одеського музею Західного і Східного мистецтва в липні 2008 року і надалі контрабандою вивезена за межі України. У червні 2010 року викрадачів вдалося затримати в одному із аеропортів Німеччини. У серпні 2010 року німецька сторона повернула картину Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168