Особистості вболівальників, підозрюваних в організації хуліганських дій 6 вересня на стадіоні «Арена Львів» під час футбольного матчу національних збірних Україна - Сан-Марино, встановлені.

Про це йдеться в відповіді Генеральної прокуратури на запит «Українських новин».
«Окремі вболівальники з причин явної неповаги до суспільства провокували безлади, які супроводжувалися особливою зухвалістю, зокрема, скандуванням образливих гасел та використанням піротехнічних засобів», - підкреслюється у відповіді відомства.

Генпрокуратура встановила особи деяких призвідників, на думку відомства, безладів.
«Окремі особи встановлені, проводяться необхідні слідчі дії для встановлення інших уболівальників, які брали участь у провокуванні безладів», - йдеться в повідомленні.
Також зазначається, що досудове розслідування цього інциденту триває і знаходиться під контролем відомства.

За результатами перевірки розпочато кримінальне провадження відносно хуліганських дій вболівальників за ч.2 ст.296 (хуліганство, скоєне групою осіб) Кримінального кодексу.

Як повідомляв ForUm , Президент України Віктор Янукович запропонував генеральному прокурору України Віктору Пшонці дати правову оцінку діям окремих вболівальників під час футбольного матчу між збірними України та Сан-Марино 6 вересня на стадіоні «Арена Львів».
Дисциплінарний комітет ФІФА прийняв рішення накласти санкції на збірну України з футбол у вигляді проведення одного матчу без глядачів (Україна - Польща, 11 жовтня в Харкові), а також оштрафував ФФУ на 45 тис. швейцарських франків і дискваліфікував стадіон «Арена Львів» аж до початку відбірного циклу Чемпіонату світу 2018 року.

Санкції були прийняті на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві вболівальники, «вивішуючи неонацистські прапори, імітуючи крики і жести мавп, а також демонструючи нацистське привітання».

3 жовтня санкції щодо збірної України були припинені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312