Україна досі не отримала від Росспоживнагляду акта за результатами перевірки фабрик Roshen. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

«Зауважень, претензій, протоколу, акта ми досі не отримали. Тобто, на жаль, спрацьовує правило «правий той, у кого більше прав», - сказав він.

За словами міністра, Україна запрошує інспекцію Росспоживнагляду. «Ми щодня надсилаємо їм запрошення, щодня просимо відповіді», - заявив він.

Також Присяжнюк додав, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі працює зі штаб-квартирою СОТ, де теж розглядається торговий спір між Україною і РФ.

Разом з тим міністр зазначив, що поки робота з Росією з цього питання йде «нецивілізовано».

Як раніше повідомляв ForUm, Україна у рамках членства у СОТ ініціювала розгляд питання захисту інтересів українських кондитерських виробників після звернення корпорації Roshen, яка заявила про утиски її корпоративних інтересів з боку Росії.

Ввезення у РФ кондитерських виробів Roshen України заборонений після того, як Росспоживнагляд відібрав в торгових мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості .

Україна направила РФ всі матеріали, необхідні для повернення продукції Roshen на російський ринок.

Росспоживнагляд за підсумками візиту експертів в Україну виявив, що продукція кондитерських фабрик корпорації Roshen не відповідає сучасним вимогам безпеки і якості.

У Мінагропроді України заявили, що українська сторона виконала всі умови Росспоживнагляду щодо організації інспектування кондитерських фабрик корпорації Roshen, при цьому інспекційна група Росспоживнагляду порушила процедуру перевірок і на даному етапі відмовилася від конструктивного вирішення питання двосторонньої торгівлі.

30 жовтня у ході засідання Комітету СОТ щодо технічних бар'єрів у торгівлі представником Мінекономрозвитку було порушене питання заборони Російською Федерацією імпорту певних кондитерських виробів з України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142