Колишній співробітник Агентства Національної Безпеки США Едвард Сноуден виманював логіни і паролі для отримання доступу до деяких матеріалів у колег на регіональній базі на Гаваях, повідомляє Washington Post, посилаючись на інформацію власних джерел.

Деякі зі співробітників агентства, які надали логіни Сноудену, вже визначені, допитані та звільнені, розповів чоловік, наближений до федерального розслідування шкоди від витоків секретної інформації.

За його інформацією, Сноуден міг умовити 20-25 співробітників, які працюють у центрі регіональних операцій АНБ на Гаваях, дати йому імена користувачів і паролі. Він переконував колег, що паролі доступу, необхідні для виконання його роботи адміністратора комп'ютерних систем, повідомляє друге джерело.

Ці свідчення вказують на недостатні заходи безпеки АНБ, які зіграли значну роль у наймасштабнішому витоку секретних даних у 61-річній історії надсекретного агентства.

Нагадаємо, на початку червня Сноуден оприлюднив інформацію про методи роботи спецслужб США. Зокрема, він розповів про відстеження дзвінків абонентів, а також про отримання прямого доступу до центральних серверів дев'яти провідних інтернет-компаній (у тому числі Microsoft, Yahoo!, Google, Facebook, Skype і YouTube.

1 серпня Росія надала притулок Сноудену.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228