Міністерство культури України готове повернутися до питання нормування гастрольної діяльності в Україні і повернутися до практики отримання свідоцтва щодо проведення гастрольного заходу. Про це повідомляє прес-служба М іністерства.

У відомстві нагадали, що, відповідно до частини шостої статті 42 Закону України «Про зайнятість населення», працевлаштування артистів та працівників мистецтва для роботи в Україні за фахом здійснюється без відповідного дозволу.

З 1 квітня 2004 року по 2 грудня 2010 року (до внесення відповідних змін у законодавство) питання обліку гастрольних заходів, які проходили на території України, упорядковувалися відповідно до закону «Про гастрольні заходи в Україні» та порядку організації і проведення гастрольних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів №35 від 15 січня 2004 року.

У зазначений період для проведення гастрольних заходів в Україні - і для резидентів для нерезидентів - необхідно було отримати свідоцтво про проведення гастрольного заходу. На підставі виданих свідоцтв Мінкультури подавалися відомості про гастролерів, які здійснювали свою діяльність, і таким чином формувався Єдиний банк даних гастрольних заходів, що проходили в Україні. У той час (2008-2010 рр.) в Україні в середньому відбувалося близько 100 гастролей російських виконавців на рік.

«З грудня 2010 року свідоцтва щодо проведення гастрольних заходів в Україні не видаються. Сьогодні Мінкультури не має відомостей про кількість гастролерів, які здійснюють свою діяльність на території України», - підсумували у відомстві.

Нагадаємо, управління Федеральної міграційної служби Росії по Саратовської області притягнуло до адміністративної відповідальності українську музичну групу «Океан Ельзи» через відсутність документів на здійснення трудової діяльності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226